Програма передбачає низку комплексних заходів з підтримки військовослужбовців у період запровадження воєнного стану в Україні, ветеранів війни та членів їхніх сімей, членів сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти за особливих обставин) ветеранів війни та захисників і захисниць України. На реалізацію заходів програми на 2024-2026 роки в бюджеті Одеської міської територіальної громади передбачено 406,8 мільйона гривень, з них по роках: 2024-й — 138,2 мільйона; 2025-й — 134,8 мільйона; 2026-й — 133,8 мільйона гривень.

Виконання заходів програми дасть змогу надати дієву підтримку кожному ветерану, сформувати потужну систему переходу від військової служби до цивільного життя, допоможе ветеранам у найближчі роки, відповідно до персональних життєвих обставин кожного з них, отримати супровід у процесі адаптації до мирного життя.

Будуть впроваджуватися напрацювання в частині соціальної підтримки військовозобов’язаного, військовослужбовця, ветерана та його сім’ї на всіх етапах несення військової служби та повернення до умов цивільного життя.

Фото з відкритих джерел.