У семиповерховому приміщенні розташовані стаціонарні відділення та консультативно-діагностична допомога — лікувальна, діагностична та реабілітаційна бази, що робить заклад одним із найкращих в Україні. Потужність дає змогу розміщувати до 130 пацієнтів або щороку допомагати тисячам дітей.

Реконструкцію починали ще до повномасштабної війни і таки завершили.

«Це наш другий — після відкриття «Прозорого офісу» — проєкт, який реалізовано разом з державою. Хотів би сказати слова подяки Президентові України. Все в лікарні зроблено коштом держави. Місто придбало обладнання, меблі та решту», — розповів міський голова Борис Філатов.

Підтримали реконструкцію і в ОВА.

«У цей нелегкий період намагаємося на Дніпропетровщині розвивати медичну галузь. Сьогодні це буде одна з найсучасніших дитячих лікарень області», — зазначив керівник ОВА Сергій Лисак.

Під час реконструкції намагалися оздобити палати, кабінети та ігрові кімнати так, аби мінімізувати стрес маленьких пацієнтів і зробити простір зручним для них та їхніх батьків.

В оновленому корпусі декілька стаціонарних відділень, серед яких педіатричне, неврологічне, психіатричне та консультативно-діагностичне, працює й лабораторія. Можна зробити рентген, УЗД і ендоскопічну діагностику.

«Забезпечуємо також реабілітацію дітей. Фізичну та психологічну. Для цього маємо й величезний басейн. У ньому з пацієнтами вже працюють фахівці», — зазначила генеральний директор лікарні пані Вікторія.

Крім відбудованої водолікарні з басейном облаштували й інші простори для відновлення, лікувальної фізкультури, механо- та ерготерапії, обладнані сучасними тренажерами та приладдям.

У відділеннях педіатрії, неврології та психіатрії з ними працюють різнопрофільні фахівці.

«У нас є більше місця, зможемо опікуватися більшою кількістю малечі. Приймати дітей з ампутаціями, з ДЦП. Готові це робити», — впевнена ерготерапевт Анна.

До того ж приміщення, входи зробили безбар’єрними. А пацієнти зазначають, що допомогу тут надають якісну.

«Були у ЛОРа та пульмонолога. Всі дуже привітні та справжні знавці своєї справи. Направили ще на аналізи та дали рекомендації. Мені дуже сподобалося», — поділилася дніпрянка Ксенія.

«Очікування від лікарні збіглися з реальністю. Все класно. Рівень відповідає рівню фахівців. І ремонт сучасний, усе дуже гармонійно. Ми ходимо на масажі, фізпроцедури, до ерготерапевта, логопеда та інших. Кажуть, відвідуватимемо і басейн», — розповідає Маргарита, яка з маленькою Златою прямує на реабілітаційну терапію.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпровської міської ради.