Ідеться, зокрема, про зміни до Закону «Про Національну поліцію» щодо виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі чи втрати працездатності поліцейського в період дії воєнного стану. Це передбачено законопроектом «Про внесення змін до статті 97 Закону України «Про Національну поліцію» щодо виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) чи втрати працездатності поліцейського в період дії воєнного стану» (№ 10374) авторства народних депутатів Анатолія Остапенка («СН»), Євгена Брагара («СН»), Сергія Швеця («СН») та інших, який нещодавно було зареєстровано в парламенті.

«На сьогодні правові підстави для призначення та виплати одноразової грошової допомоги поліцейським, які отримали поранення (контузію, травму або каліцтво) під час виконання службових обов’язків в період дії воєнного стану відсутні, у зв’язку з цим необхідно внести зміни до пунктів 3 та 5 частини першої статті 97 Закону України «Про Національну поліцію», — зауважили депутати в пояснювальній записці до проекту.

Ураховуючи підвищений ризик для життя та здоров’я поліцейських у цих умовах, надання додаткової грошової допомоги стане важливим кроком для підтримки їхніх родин у випадку трагічних подій, наголосили депутати.

У свою чергу А. Остапенко констатував: «Реалізація норм законопроекту у разі його ухвалення вплине на соціальну захищеність поліцейських та їхніх родин у виняткових умовах воєнного стану».