IV зимові юнацькі Олімпійські ігри триватимуть із 19 січня по 1 лютого 2024-го в Південній Кореї. У національній збірній є представники Львівщини.

Усі семеро спортсменів — учні Львівського фахового коледжу спорту. Це Олександр Ломакович, Дарія Некотєнєва, Світлана Соловей, Анна-Марія Гарцула, Андрій Муц, Олександр Олещенко та Андрій Мох. У складі збірної із санного спорту і троє представників Тернопільщини: Максим Панчук, Дарина Федорчук та Антон Шевчук.

Вітання від Верховної Ради передав народний депутат Ростислав Тістик, який відзначив важливість перемог українського спорту задля іміджу держави. Президент Національної федерації санного спорту Тарас Гарцула і тренер юнацької збірної з санного спорту Іван Баїк, під орудою якого спортсмени їдуть до Південної Кореї, запевнили в цілеспрямованості команди та налаштуванні на успіх.

Нині чимало спортсменів захищають державну цілісність України в боях із російським агресором, на чому наголосив військовослужбовець 103-ї Бригади ЗСУ, головний сержант, учасник Ігор двох Олімпіад 2008-го та 2012 року, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Дмитро Дем’янюк.

У IV зимових юнацьких Олімпійських іграх, як інформує відділення НОК у Львівській області, візьмуть участь майже дві тисячі спортсменів віком 15—18 років із 80 країн світу. Молоді спортсмени розіграють 81 комплект нагород у 15 дисциплінах семи зимових видів спорту.

На знімку: урочистості в обласній раді.

Фото Відділення НОК у Львівській області.