Це забезпечило виконання затверджених річних планових показників на 100,9 відсотка, навіть незважаючи на вилучення у ІV кварталі 2023 року 350 мільйонів гривень «військового» податку на доходи фізичних осіб.

Захищені статті видатків також профінансовано в повному обсязі, повідомили в Одеській міськраді.

Ураховуючи виклики воєнного стану, протягом 2023 року кошти бюджету Одеської міської територіальної громади насамперед спрямовували на фінансування безпекових та оборонних заходів, сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси.

Загалом на вказані видатки в бюджеті Одеської міської територіальної громади передбачено 1220,1 мільйона гривень, з яких 849,5 мільйона гривень безпосередньо перераховано військовим частинам Збройних Сил України, Національній поліції, Державній службі надзвичайних ситуацій тощо на придбання тепловізорів, квадрокоптерів, джерел безперебійного живлення, транспортних засобів, тобто різних технічних засобів, які дадуть можливість зберегти життя нашим бійцям та ефективно виконати їм бойові завдання.

Важливим та пріоритетним напрямом виділення коштів з бюджету є також облаштування та проведення ремонтних робіт споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів, швидкопобудованих споруд тощо), на фінансування яких у 2023 році було спрямовано понад 350 мільйонів гривень.

Одним із ключових напрямів в умовах воєнного стану залишається соціальний захист та соціальне забезпечення населення, підвищення рівня та якості життя вразливих верств населення і громадян міста, які опинилися у складній життєвій ситуації.

На надання соціальних послуг та різних видів допомог у межах реалізації заходів Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2021-2023 роки з бюджету Одеської міської територіальної громади у 2023 році спрямовано 448,4 мільйона гривень.

Фото з відкритих джерел.