Як повідомили у міськраді, скорочення чиновників розпочато з метою зменшення витрат з місцевої казни, а також  на нинішній рік не передбачено видатків на «бруківку».

Водночас, незважаючи на  фінансові труднощі, за рахунок міського бюджету шкільним харчуванням будуть забезпечені всі пільгові категорії дітей.

У попередні роки в громаді також була запроваджена пільга для дітей військових, яка фінансувалася з надходжень від військового ПДФО. Однак попри те, що 300 мільйонів гривень цього податку тепер буде спрямовано до державного бюджету, деякі місцеві ініціативи все одно продовжать фінансувати з міської казни. Зокрема, зберігається безплатне одноразове гаряче харчування для учнів 1—4-х класів у закладах загальної середньої освіти та оплата 40 відсотків вартості харчування дітей в дошкільних закладах.

А загалом 86 відсотків цьогорічного бюджету піде на оплату енергоносіїв та комунальних послуг в садочках, лікарнях, школах, соціальних закладах та на заробітну плату вчителів, медиків, двірників, соціальних працівників тощо.

Хмельницька область.