Зустріч студентів-практикантів з керівництвом КП «єДніпро».

Підприємство підписало з вишами обласного центру меморандум про співпрацю.

Після цього запросили до себе на практику 90 студентів з Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, ДНУ імені Олеся Гончара, НТУ «Дніпровська політехніка» та Комп’ютерної Академії IT STEP.

«Нещодавно Мінцифри анонсував проєкт «Народний дрон», де кожен може долучитися до створення FPV-дронів удома. Тож хочемо на базі підприємства пройти навчання та залучати людей до створення БпЛА. Я координуватиму цей проєкт», — розповів студент НТУ «Дніпровська політехніка», консультант відділу підтримки проєктів цифрового розвитку КП «єДніпро» Єгор Вовк. Торік він прийшов на практику та добре себе виявив. І вже більш як пів року поєднує навчання з офіційною роботою. Нині займається розробленням учнівських квитків та працює над ще одним проєктом.

На підприємстві зазначають, що головна мета меморандумів — забезпечити можливість проходження практики для студентів вищих навчальних закладів на підприємстві. І така співпраця, за словами першого проректора НТУ «Дніпровська політехніка» Артема Павличенка, є надзвичайно важливою, адже вони можуть здобути необхідні практичні знання.

«Торік ми підписали угоду про співробітництво, і наші студенти з факультету міжнародних відносин долучилися до практики. Адже є потреба у представленні нашої країни у світовому аспекті. І саме на практиці вони могли залучатися до міжнародних та грантових проєктів і застосувати свою спеціальність. А нещодавно відбулася презентація цього меморандуму, щоб на цей рік також залучати студентів до практики у «єДніпро». Сподіваємося, що десь 20—25 студентів приєднаються та розширять свої можливості», — каже Артем Павличенко. Проходження практики на цьому підприємстві дає змогу отримати досвід роботи за такими спеціальностями: право, маркетинг, UI/UX дизайнер, комп’ютерні науки та інформаційні технології, комп’ютерна інженерія, міжнародні відносини. Також у цей час студенти можуть розробляти дизайн для проєктів КП, шукати гранти, створювати власні продукти на базі підприємства, розробляти маркетингові стратегії тощо. За словами директора КП «єДніпро» Артема Трапезнікова, у цьому році вони продовжують залучати молодь до цифровізації міста та запрошують студентів на практику. На підприємстві розуміють, що практика — важливий етап під час навчання в університеті, можливість показати свої знання, отримати справді корисні поради від спеціалістів підприємства за різними напрямами.

«Якщо говорити про студентів 3-го та 4-го курсу, то практика — це чудова можливість показати себе на високому рівні та працевлаштуватися. Також у цьому році пропонуємо студентам під час практики долучитися до розроблення спільного українсько-естонського грантового проєкту електронного курсу «You govern: Principles of e-governance» (Керуй: Принципи електронного урядування). Студенти матимуть змогу здобути цінний досвід, залучившись до спільної роботи над освітнім проєктом з міжнародними партнерами», — підсумував Артем Трапезніков.