На цьому наголосив народний депутат України, член Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України, яка опікується правами переселенців, Максим Ткаченко під час спільного виїзного засідання робочої групи комісії та обласної ради ВПО.

«Я сам переселенець із Луганська. Розумію, що головна проблема цих людей — це житло. Вона стосується всієї країни. Адже ці люди такі само, як місцеві. Ми зобов’язані зробити все для того, щоб вони відчували себе вдома», — сказав парламентарій.

Було зазначено, що з початку повномасштабної війни Дніпропетровщина прийняла майже чотириста тисяч переселенців. Нині понад десять тисяч із них мешкають у більш ніж 150 місцях тимчасового проживання.

Учасники обговорили труднощі в забезпеченні переселенців житлом та шукали механізми вирішення цих питань, як збільшити кількість тимчасового житла та покращити умови проживання.

«Питання житла для переселенців відпрацьовуємо разом і окремо з кожною громадою. Визначили ще 67 об’єктів, які можна використовувати для розміщення людей. Для того, аби привести їх до ладу, залучаємо міжнародних партнерів. Наше завдання — забезпечити комфорт для переселенців та допомогти інтегруватися на новому місці», — каже заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

Вона додала, що переважна більшість людей, які переїхали з гарячих точок, орендують житло самостійно. У наданих помешканнях — а це гуртожитки, модульні містечка та об’єкти від бізнесу — проживають лише невеликий відсоток переселенців.

Дніпропетровська область.