Кошти вони отримали в межах держпроєкту єРобота.

Виконувач обов’язків міського голови Юрій Вілкул розповів, що в партнерстві з Центром зайнятості та Ощадбанком проводяться зустрічі із суб’єктами господарювання та семінари щодо можливості участі у грантових програмах. Фахівці надають роз’яснення і консультації у форматі супроводу від написання до захисту грантового проєкту.

«Прагнемо допомогти підприємцям, щоб до Кривого Рогу залучалися ресурси для розвитку місцевого бізнесу, створювалися нові робочі місця. Зараз кожне робоче місце дуже важливе», — наголосив Юрій Вілкул.

За рік провели понад 1,1 тисячі зустрічей, для отримання державних грантів подали на розгляд свої бізнес-проєкти 318 підприємців.

Також серед підприємців міста популярною стала державна програма «Власна справа». Вона дає змогу одержати фінансову підтримку у вигляді мікрогранту від 50 до 250 тисяч гривень.

«Гроші можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщень. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць — від 1—2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків — при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємства впродовж трьох років», — зазначають у міськраді.

Подати заявку на отримання гранту можуть і чинні підприємці, й ті, хто не має досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом із бізнес-планом, а також можна звертатися по консультацію до управління розвитку підприємництва виконкому міськради та районних у місті рад.

Дніпропетровська область.