До заходу долучилися народні депутати України Богдан Кицак і Сергій Кузьміних, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступник Віктор Градівський, керівництво Державної податкової служби і структурних підрозділів облвійськадміністрації та підприємці Житомирщини.

Учасники наради обговорили низку актуальних питань, що стосуються, зокрема, податкового навантаження на підприємців, Національної стратегії доходів до 2030 року і взаємодії підприємців та податкової служби.

Зокрема представники місцевого бізнесу вказали на недоліки у Національній стратегії доходів до 2030 року, що загрожують знищенням або переходом «у тінь» малого і середнього бізнесу в країні.

Підприємці регіону запропонували скасувати планові перевірки ДПС та наголошували, що збільшення податків не дасть очікуваного наповнення бюджету і не заохочуватиме мільйони біженців, котрі нині працюють за кордоном, повертатися на Батьківщину. Представники бізнесу Житомирщини надали свої пропозиції щодо створення більш лояльних систем оподаткування, покращення інвестиційного клімату і забезпечення балансу між підтримкою підприємництва та складними викликами сьогодення, які постали перед державою.

Після активний дискусій учасники заходу, за ініціативи народного депутата України Богдана Кицака, вирішили продовжити обговорення актуальних проблем через два тижні на розширеній нараді із залученням представників Верховної Ради, профільних міністерств та органів державної влади.

Коментуючи підсумки наради, народний депутат України Сергій Кузьміних наголосив, що у регіоні наявний довготривалий плідний діалог між владою області та представниками бізнесу. «В області створені умови для тих, хто розвиває власну справу, а вони всіляко підтримують ЗСУ, реалізують різноманітні благодійні проєкти.

Сьогоднішня зустріч — це ще один крок у цьому напрямку, — зазначив парламентарій. — Війна лише загартувала наших підприємців. Вони стали ще сильнішими і ще більше почали працювати над забезпеченням стабільності в нашій державі і спільного наближення Перемоги».

Фото зі сторінки Віталія Бунечка у Фейсбуці.