У Навчально-науковому інституті публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка оголосили результати заключного етапу Конкурсу творчих робіт здобувачів вищої освіти ОП «Парламентаризм та парламентська діяльність» у межах щорічного Всеукраїнського круглого столу на тему «Соборність — символ становлення, розвитку та зміцнення української державності».

Мета цього творчого змагання — стимулювати творчий потенціал студентів до створення аналітичних, програмних, прогнозних та інших матеріалів про цінність соборності українського народу у контексті становлення, розвитку і зміцнення української держави. Цьогоріч на конкурс було подано 21 роботу. Оцінювало доробки спудеїв професійне журі, до складу якого увійшов і народний депутат Володимир Крейденко (на знімку).

— Приємно було побачити високий рівень робіт конкурсантів, що свідчить про розвиток української наукової думки, незважаючи на всі виклики, з якими сьогодні зіткнулося суспільство через війну, — прокоментував «Голосу України» результати творчого змагання студентів парламентарій.

Загалом журі відзначило високий науково-практичний рівень робіт, у яких відображено загальний настрій українського суспільства щодо необхідності єднання нашого народу навколо ідей соборності, незалежності, свободи, Перемоги у війні з росією. Особливо важливими були думки конкурсантів щодо власного ставлення до цих подій.

— Україна, безперечно, сьогодні потребує професійних, сміливих, патріотичних, творчих громадян, які своєю майстерністю сприятимуть вирішенню складних завдань нетрадиційними способами, — прокоментувала для «Голосу України» результати творчого конкурсу Валентина Гошовська, президент ГО «Академія парламентаризму», керівник Наукової школи вітчизняного парламентаризму, завідувачка кафедри парламентаризму ННІ публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор політичних наук, професор, DrHb, PrHb. — Тривала бездержавність трагічно поєднувалася із розділеністю тіла і душі єдиного народу між різними імперіями. А розділити душу неможливо! Звідси безкінечне прагнення української нації до єдності, до соборності, без якої державна незалежність по суті була б нереальною. Ми навіть маємо два гімни: нашій незалежній державі і нашій єдності — «Молитва за Україну». Тож незалежність та соборність — це наші два крила. Це — генетичний код нації, а також джерело нашої сили і наснаги.

— Усвідомлюючи непересічне значення Дня Соборності, не лише як історичної події, а й насамперед визначного символу національної ідеї та сучасного вітчизняного державотворчого процесу, Наукова школа вітчизняного парламентаризму щорічно проводить Всеукраїнські науково-практичні заходи для депутатів різних рівнів, науковців, студентів та публічних службовців з цієї проблематики. Так під різним кутом зору пізнаємо не тільки значимість цієї події, а й досліджуємо її тяглість у сучасних суспільних, ментальних та політичних виявах та трансформаціях, — додала науковець.

За результатами творчого змагання дипломом першого ступеня було нагороджено Олексія Балагуру, студента 1-го курсу заочної форми навчання, який отримав найвищий бал за новизну авторських поглядів та віру у майбутню перспективу України. Диплом другого ступеня здобули Ольга Панченко та Дмитро Піркл, диплом третього ступеня — Аліса Мусієнко, Віталій Красніков, Владислав Корецький та Єлизавета Добрикова.

— Вітаємо конкурсантів із чудовими здобутками та зичимо подальших успіхів, перемог і звершень на ниві вітчизняної науки! А ще — високих результатів у науково-практичній роботі, — додав народний депутат Володимир Крейденко.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Володимира Крейденка у Фейсбуці.