Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов у Телеграмі.

«В одному з приватних житлових будинків внаслідок пожежі загинула вся родина з 5 людей: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики)», – написав Олег Синєгубов.

Через пожежу 15 будинків згоріли вщент, кількість пошкоджених будинків зараз встановлюють.

«Загоряння сталось через виток палива, після чого стався витік небезпечної речовини по вулиці, де знаходиться житловий сектор. Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика.

В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. 

Отримали поранення дві жінки 61 та 39 років, а також 45-річний чоловік», – йдеться у повідомленні голови Харківської ОВА.

На цей час (10:50) рятувальники та правоохоронці продовжують ліквідовувати наслідки ворожої атаки. Триває розбір завалів і деблокування тіл загиблих людей.

«Встановлюються всі обставини. На місці працюють відповідні служби. Інформація буде оновлюватися», – додав Олег Синєгубов.

За словами начальника Слідчого управління Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Харківській області Сергія Болвінова, свідки повідомляли про звуки «Шахедів».

Зараз слідчі збирають всі експертизи, аби потім юридично довести те, що Росія навмисно бʼє по цивільних обʼєктах.

«Для нас це важливо, тому, що наша справа – зібрати всі дані, зробити всі експертизи, щоб юридично можна було довести – росія навмисно бʼє по цивільних обʼєктах.

З юридичної точки зору – це порушення законів та звичаїв війни і за нього мають відповідати як держава в цілому, так і конкретні особи. 

Ми доведемо справу до кінця. 

Зараз вʼязалися з родичами загиблої сімʼї. Нам треба відібрати зразки ДНК, щоб провести аналіз.

На місці працюють слідчі, група криміналістів та вибухотехніки», – написав Сергій Болвінов у Фейсбуці.

Олег Синєгубов: Щонайменше 10 БПЛА було запущено з ворожої території, 8 із них збито

Російські агресори обстріляли зокрема й нафтобазу. Звідти стався витік палива. Один резервуар поки що заповнений, тому небезпека зберігається. За необхідності буде розширена зона евакуації й відселення. 

«Усі профільні служби продовжують працювати. Уже евакуйовано 50 людей. Чотири людини врятовано, зокрема одна дитина. До ліквідації наслідків обстрілів загалом залучено 36 підрозділів ДСНС – понад 200 рятувальників», – повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов у Телеграмі.

Підготувала Марта БУК.

Фото: канал Олега Синєгубова у Телеграмі.