Це вже третій з одинадцяти схожих запланованих об’єктів. У проєкті беруть участь Фонд Terre des hommes в Україні, Благодійний фонд «Захід Шанс», Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Громадська організація «Світ у Барвах» та Громадська організація «Центр реабілітації та відновлення».

Як розповів голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, громада втілює у життя різноманітні освітні проєкти, спрямовані не лише на розвиток малечі, а й організацію їхнього змістовного дозвілля. І «Простір, дружній до дитини» — це зручне місце, де діти та підлітки можуть з користю і задоволенням проводити час.

«Завдання проєкту полягає в тому, щоб відволікти дітей, психологічно розвантажити від подій, пов’язаних з війною у нашій країні. Простір відкритий для всіх — і юних криворіжців, і переселенців. Дуже важливо, щоб діти наживо комунікували та отримували позитивні емоції. Тож продовжуємо працювати в цьому напрямі, щоб криворізькі хлопці та дівчата мали можливість розвиватися та навчатися чогось нового. Вдячні нашим міжнародним організаціям за підтримку та довіру до Кривого Рогу», — зазначив Олександр Вілкул.

Обладнання та методологічні матеріали для проведення позакласних заходів, спортивних та розвивальних ігор, занять, тренінгів простір отримав від фонду «Посмішка ЮА». Також завдяки йому кабінет обладнали мультимедійним проектором, екраном, портативною колонкою, ноутбуком для педагога-організатора, кріслами-мішками, меблями, матом татамі.

Представник БФ «Посмішка ЮА» Олена Загородня зазначила, що проєкт дає можливість дітям відчути себе дітьми, бо така склалася ситуація в нашій країні, що вони дивляться на дорослих і свої емоції тримають у собі. А тут є можливість вивільнити емоції, відчути себе дітьми, не боятися своєї радості, коли ти займаєшся чимось класним.

«У нас є багато ігор, хлопчики та дівчатка працюють у команді. А це надважливо, бо є багато діток, які пішли до першого класу, коли розпочалася війна, і вони не знають, що таке працювати в колективі. Ми проводимо разом спортивні ігри, творчі заняття — діти малюють, займаються ліпленням», — каже Олена Загородня.

Педагог-організатор дитячого простору Олександр Ликов зазначив, що головним завданням простору є те, щоб кожна дитина знайшла те заняття, яке їй до душі.

«А ми у свою чергу допоможемо в цьому. Значну увагу приділяємо тому, щоб хлопчики та дівчатка відволіклися і занурилися в цікаву і корисну атмосферу. Для цього підготували пізнавальні заходи. Простір розрахований на проведення занять для психосоціальної підтримки дітей віком від 5 до 14 років. Кількість відвідувачів, які одночасно можуть перебувати на заході, до 15 осіб. Заняття тривають дві години на день по буднях», — поділився педагог.

Як зазначили у міськраді, протягом цього року в співпраці з UNICEF для криворізьких хлопчиків та дівчаток планується відкриття ще шести дитячих просторів.

Фото Криворізької міської ради.