Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко (на знімку) звернувся з вітальним словом до учасників круглого столу «Гармонізація законодавства України з Європейськими стандартами у сфері боротьби з дискримінацією та забезпечення різноманіття».

«Україна фактично виступає форпостом також боротьби проти дискримінації — боротьби за сучасні цінності, зокрема європейські. Розуміємо, що за цим стоїть повага до свободи, самовираження та різноманіття. І діємо, щоб це різноманіття не тільки зберігалося, а й за потреби мало змогу розширюватися», — зазначив він у Фейсбуці, наголосивши, що за останні два роки ця боротьба набула більш ідеологічних ознак, про що свідчить і той факт, що суспільство стало толерантнішим до багатьох питань.

«Вважаю, що важливо вести дискусії та знаходити компроміси щодо редакцій текстів відповідних законопроектів», — зазначив Перший заступник Голови Парламенту.

Цей захід організовано Міністерством закордонних справ України у партнерстві зі спільним проєктом Європейського Союзу і Ради Європи «Підтримка впровадження європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією та прав національних меншин в Україні». Активну участь у його підготовці забезпечили Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ТОТ України, національних меншин і міжнаціональних відносин та Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Кожен крок, який ми робимо на шляху до рівності та захисту прав людини, робить нас сильнішими як суспільство. Україна, йдучи цим шляхом, підтверджує своє прагнення бути частиною європейської сім’ї народів, де цінуються свобода, рівність та повага», — зазначила заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець.

Під час круглого столу також наголошувалося на важливості взаємодії з громадянським суспільством не лише на етапі внесення ідей та пропозицій щодо вдосконалення законодавства, а й на стадії його імплементації та найкращого практичного застосування.

Вл. інф.