На своїй сторінці у Фейсбуці вона написала, що Сполучене Королівство разом із Латвією очолять міжнародну коаліцію з постачання життєво важливих для України дронів.

«Разом ми дамо Україні можливості, необхідні для самозахисту і Перемоги в цій війні, аби гарантувати, що путін зазнає поразки в своїх незаконних і варварських амбіціях», — йдеться у повідомленні британського уряду.

Велика Британія, зокрема, вже виділила для цих цілей 200 мільйонів фунтів. Йдеться про виробництво, закупівлю та передачу Україні тисяч FPV-дронів, які довели свою неабияку ефективність на фронті.

У міністерстві оборони Сполученого Королівства також зазначили, що активно працюють із союзниками по НАТО Канадою, Данією, Нідерландами і США, щоби надати Україні необхідні системи ППО.

Крім того, Олена Кондратюк повідомила і про позитивні новини з Австралії.

«Напередодні другої річниці жорстокого повномасштабного вторгнення росії уряд Австралії надасть грант у розмірі 50 мільйонів австралійських доларів на придбання військових засобів для України. Кошти надійдуть до

Міжнародного фонду для України, який адмініструється міністерством оборони Великої Британії», — зазначила Олена Кондратюк.

Австралія наголосила, що залишається непохитною у своїй відданості підтримці України та українців, які захищають свій народ, свою територію та свій суверенітет.

Так, за словами заступниці глави парламенту, загальна підтримка Австралії, яка надана Україні, сягне майже 960 мільйонів австралійських доларів. З них 780 мільйонів безпосередньої допомоги Збройним Силам України.