Дотепер, аби отримати необхідну довідку чи оформити важливий документ місцевим доводилося їхати за 35 кілометрів у Луцьк, або в дещо ближче, але з незручним транспортним сполученням, селище Цумань.

Подія для селища, яке певний час було райцентром, а ще раніше — місцем осідку знаних в Європі князів Радзивілів, неординарна. Напевно, саме тому на її відкриття за-просили народного депутата України Ірину Констанкевич (на знімку). До речі, Ірина Мирославівна давно опікується проблемами цього історичного населеного пункту. Саме завдяки її підтримці і наполегливості депутатів обласної ради із замку Радзивілів спочатку було виселено обласну психіатричну лікарню № 2, а потім і прийнято на державному рівні питання про відновлення колишньої величі цієї архітектурної споруди. Долучилася народна обраниця і до проведення двох науково-краєзнавчих конференцій з історії Олики, видання їх наукових збірників.

Разом із депутатами обласної ради Ігорем Лехом, Орестом Маховським, Юрієм Ройком та головою Луцької районної ради Олександром Гурським народний депутат оглянула приміщення ЦНАПу і залишилася задоволена побаченим. Окрім технічно добре обладнаних робочих місць для персоналу, тут є все, аби відвідувачі почувалися зручно.

Народний депутат України Ірина Констанкевич відзначила велику роботу з облаштування ЦНАПу. «Вже сьогодні треба піклуватися про умови, в які повертатимуться наші захисники, а також турбуватися про їхні родини.

Перспективи Центру хороші, і люди із задоволенням приходитимуть сюди», — зазначила Ірина Мирославівна.

Це підтвердив і селищний голова Олики Олександр Прендецький.

«Ми вже уклали договори з нотаріатом, Пенсійним фондом, центром зайнятості, державним реєстратором, плануємо згодом придбати обладнання для друку паспортів та водійських посвідчень. Усе для того, щоб наші мешканці отримали найповніший перелік послуг в одному місці. Окрім того — це прозорість діяльності владних інституцій», — розповів голова громади.

«Ще три роки тому часто можна було чути: Олика — депресивна територія. А сьогодні цього не скажеш. Завдяки підтримці бюджетів різних рівнів тут очевидні зміни на краще. А це означає, що є перспектива. І я сподіваюся, що після Перемоги Олика стане і туристичним центром, і територією залучення інвестицій», — зауважив депутат обласної ради Юрій Ройко, який теж постійно опікується проблемами селища.

Справді, завдяки постійній підтримці народного депутата Ірини Констанкевич, турботі депутатів Волинської обласної ради, наполегливості керівництва громади Олика повертається до своєї колишньої слави. Селище охайнішає, стає привабливішим і затишнішим.

Волинська область.