Помічники-консультанти, а також члени команди евакуювали людей із Немішаєвого, Бородянки, Ворзеля, Бучі. Також команда організовувала підвіз гарячих обідів для евакуйованих у селі Білогородці. Загалом забезпечено для мешканців 10 тисяч гарячих обідів. Завдячуючи сміливим членам команди, серед яких місцеві бізнесмени та працівники АТ «Укрпошта», навіть під час окупації розвозились пенсії, доставлялись посилки, продуктові набори. Коли в жодному населеному пункті півночі Київської області не було зв’язку, завдяки підтримці партнерів з «Київстар», Держспецзв’язку та Мінцифри в більшості громад було встановлено «Старлінки» та станції мобільного зв’язку.

У Вишгороді та Бородянці в моїй громадській приймальні функціонує гуманітарний штаб, куди місцеві мешканці та ВПО звертаються по допомогу. В інших громадах допомогу всім нужденним доставляють волонтери благодійних фондів. Загалом протягом двох років війни доставлено та розподілено 889 тонн гуманітарної допомоги серед 18,2 тисячі цивільного населення. Прийоми громадян та надання матеріальної допомоги мешканцям округу відбуваються щотижнево. Постійні громадські приймальні функціонують у Бородянці, Вишгороді, Бучі, Іванкові, Красятичах, Славутичі. Особисті прийоми громадян анонсуються на сторінці у Фейсбуці.

Протягом двох років у громадських приймальнях моїми помічниками-консультантами було проведено 464 прийоми громадян. Також я провела 132 особисті прийоми громадян.

Відбудуємо! Переможемо!

Після деокупації Київської області моя команда першою почала активно сприяти відновленню пошкоджених приватних та багатоповерхових будинків, медичних та освітніх закладів.

Нам вдалося відновити щонайменше 110 приватних та багатоповерхових будинків. Організовано більш як 50 виїздів для розбору завалів. Закупівлю частини будівельних матеріалів та їхню доставку сплачую власним коштом.

Так, протягом 2022—2023 років витратила на закупівлю будівельних матеріалів 76 400 грн та залучила за рахунок благодійних організацій та підприємств 1 579 756, 65 грн на відновлення.

Разом з меценатом Євгеном Городецьким з Німеччини у 2022 році нам вдалося відновити амбулаторію в Загальцях Бучанського району Київської області. Після влучання ворожої ракети в багатоквартирний будинок у місті Вишгороді по вул. Грушевського, 1 спільно з Вишгородською РДА та ГО «Добробат» ми допомогли людям перемістити вціліле майно, допомогли в консервації будинку на період проведення проектувальних робіт до початку відновлення будинку.

Безпека, медицина, освіта

Протягом двох років я опікуюсь оснащенням навчальних закладів Бучанського та Вишгородського районів Київської області. Завдяки системній роботі з пошуку спонсорів та вдало налагодженій комунікації на міжнародному рівні вже побудовано 12 укриттів, відновлено дахи в таких навчальних закладах:

Бучанський ліцей № 3 Бучанської міської ради Київської області;

Бучанський ліцей № 5 Бучанської міської ради Київської області;

Опорний заклад освіти «Немішаївський ліцей № 2» Немішаївської селищної ради Бучанського району Київської області;

Дошкільний навчальний заклад ясла-садок № 1 «Калинка» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області;

Іванківський ліцей № 2 Іванківської селищної ради Вишгородського району Київської області;

Демидівський ліцей Димерської селищної ради Вишгородського району Київської області;

Катюжанський ліцей Димерської селищної ради Вишгородського району Київської області;

Заклад дошкільної освіти ясла-садок «Зернятко» Димерської селищної ради;

Олізарівський ліцей Іванківської селищної ради;

Глібівська гімназія Димерської селищної ради;

Прибірський ліцей Іванківської селищної ради;

Заклад дошкільної освіти ясла-садок комбінованого типу № 5 «Іванко» Іванківської селищної ради;

Мусійківський ліцей Іванківської селищної ради.

У межах реалізації положень Закону України «Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій» за мого сприяння та завдяки підтримці НАЕК «Енергоатом» було забезпечено фінансування реалізації проектів соціально-економічного розвитку в Іванківській та Славутицькій громадах, зокрема: ремонт поліклінічного відділення Іванківської ЦРЛ, на початку 2024 року розпочнуться роботи з облаштування укриттів у ЦДЮТ ім. М. Примаченко та ДНЗ «Сонечко» в Іванкові. У Славутицькій громаді розпочалися роботи з розширення міського кладовища.

Завдяки партнерам НАЕК «Енергоатом» до Вишгородського ліцею «Сузір’я» Вишгородської міської ради доставлено 15 комп’ютерних моніторів, до Новопетрівської гімназії № 1 Петрівської сільської ради — п’ять комп’ютерних моніторів. Також передано генератор та комп’ютерну техніку для центру дитячої та юнацької творчості в Іванкові та Іванківській школі мистецтв ім. М. Примаченко.

У 2023 році спільно з партнерами БУ «Освітні ресурси та технологічний тренінг» ми забезпечили новою комп’ютерною технікою Немішаївський фаховий коледж, Мусійківський ліцей Іванківської селищної ради та Мигалківський ліцей Пісківської селищної ради. Віднині там нові та сучасні класи інформатики. До коледжу НУБіП України в Немішаєвому було передано благодійну допомогу, зокрема: ноутбуки, будівельні інструменти, одяг та дитячі набори.

Завдяки інтернет-компанії «Бест» Красятицька ЗОШ — дитячий садок забезпечена інтернетом. Працівники компанії на моє прохання виїхали в Красятичі та встановили в дитячому закладі wifi-роутери. Також компанія «Брест» оснастила wifi-роутерами укриття в багатоквартирних будинках Вишгорода. 

У КЗ «Публічна бібліотека Вишгородської міської ради» в місті Вишгороді по вулиці Шолуденка, 8 відкрилася дитяча точка «Спільно». Згодом такий дитячий простір відкрили в теплий період року в місті Славутичі. Це безплатний простір для дітей, де працюють психологи, проводяться майстер-класи, надається допомога внутрішньо переміщеним особам та іншим категоріям населення. На першому поверсі КЗ «Публічна бібліотека Вишгородської міської ради» моєю командою було проведено ремонт приміщення та санвузла, осучаснено простір та відкрито коворкінг для дітей та молоді.

Після ремонту КЗ «Публічна бібліотека Вишгородської міської ради» за підтримки благодійників з Німеччини ми почали повністю оновлювати бібліотеку — культурний простір селища Клавдієво-Тарасове. Ремонтні роботи тривають.

Усі ці об’єкти залишаються в комунальній власності. Основне завдання народного депутата — підтримати і допомогти вчителям, вихователям, лікарям та бібліотекарям, у нелегкій і відповідальній роботі яких після повномасштабного вторгнення з’явилися нові виклики.

Також у Вишгороді та на Бородянщині облаштовано пункти незламності та загальнодоступні укриття, які оснащені генераторами, місцями для сидіння, вогнегасниками тощо.