У Хмельницькій обласній військовій адміністрації відбулася онлайн-нарада з керівництвом територіальних громад щодо важливих напрямів життєдіяльності краю.

Головними стали питання оборонного характеру та цивільного захисту. Водночас не оминули увагою й ті, що стосуються містобудування та архітектури, дерусифікації найменувань населених пунктів. Йшлося також про утримання автомобільних доріг і пасажирські перевезення тощо.

Звернувшись до представників громад, голова обласної військової адміністрації Сергій Тюрін (на знімку праворуч) закликав завершити процес дерусифікації та деколонізації. Він доволі активно тривав в області, однак попри те, що на Хмельниччині вже перейменовано понад дві тисячі об’єктів топонімії, у деяких громадах усе ще залишилися російсько-радянські назви. На думку очільника краю, хорошою ініціативою стане присвоєння об’єктам топонімії прізвищ героїв-захисників та визначних подій сьогодення держави.

Важливим акцентом став аналіз діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Наголошувалося на тому, що до деяких територіальних громад виникли серйозні зауваження щодо нераціонального використання бюджетних коштів. Також було зафіксовано низький рівень конкуренції у відкритих торгах.

Крім того, має бути і відповідне обґрунтування стосовно того, чому бюджетні кошти мають бути витрачені на ті чи інші потреби.

На розбудову соціальної сфери в області звернув увагу заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв (на знімку ліворуч):

— Тепер як ніколи гостро стоїть проблема виховання дітей, які залишились без батьківської опіки чи опинилися в скрутних життєвих обставинах. Ми провели перемовини з міжнародним благодійним фондом 
UNICEF щодо реалізації проєкту зі створення на Хмельниччині малих групових будинків для дітей. Завдяки йому вони зможуть зростати в умовах, максимально наближених до сімейної форми виховання. Важливу роль у цьому процесі мають відіграти й голови територіальних громад.

Керівники всіх рівнів розуміють, що перед кожною громадою та областю загалом під час війни стоять складні завдання. Адже за два роки повномасштабного вторгнення ворога ускладнилися всі процеси життєдіяльності. Тому лише спільна робота в усіх сферах допоможе пережити непрості часи.

Хмельницька область.

Фото Хмельницької ОВА.