У зв’язку із непростою ситуацією на українсько-польському кордоні Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні від 21 лютого запропонував урядам обох держав зустрітися для вирішення питання зерна і блокування кордону. Долучитися до зустрічі він запросив Прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, а також Президента Польщі Анджея Дуду, висловивши і свою готовність особисто прибути до кордону та взяти участь у цій зустрічі.

«Верховна Рада України готова долучитися до цієї місії, — написала на своїй фейсбук-сторінці Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. — Ми готові активно включитися в діалог із Сеймом і Сенатом Польщі у форматі Парламентської асамблеї Україна—Польща, а також на рівні профільних комітетів».

Також народна депутатка обговорила заплановану зустріч із польською колежанкою — Віцемаршалком Сейму Монікою Веліховською.

«Переконана, це рух у правильному напрямку, — зазначила на своїй сторінці у соцмережі Олена Кондратюк. — Тільки відвертий, конструктивний і фаховий діалог дасть нам змогу знайти порозуміння і взаємовигідне вирішення питання. Постійне загострення цієї ситуації не вигідне ані Україні, ані Польщі. Від цього у виграші лише росія. Маємо разом поламати плани кремля роздмухати цю ситуацію до конфлікту між нашими дружніми народами».

Вл. інф.