Хоча російські війська на той момент уже відійшли від столиці, але назвати Київ безпечним містом було неможливо. Тому приїзд Прем’єр-міністра Великої Британії, який зазвичай відбувається за умов дотримання високих стандартів безпеки, виявився справді надзвичайним. Це був дуже сильний жест солідарності.

Ще більше людей вразили кадри з легендарної прогулянки центром Бориса Джонсона та Президента Володимира Зеленського. 

Пізніше в одному з інтерв’ю керівник Офісу Президента Андрій Єрмак згадував, що після переговорів на Банковій Володимир Зеленський звернувся до свого охоронця Максима Донця, мовляв, британський прем’єр хоче прогулятися. За словами Єрмака, Донець на це відповів: «Як хоче, то нехай гуляє». 

Та врешті на тій прогулянці Бориса Джонсона супроводжував Володимир Зеленський, а всі, хто за цим стежив, затамували подих — аби чогось не сталося! Адже російська орда на той момент щойно залишила київські передмістя.

Саме під час тієї прогулянки до Володимира Зеленського і Бориса Джонсона підходили вражені кияни — побачити серед перехожих Президента та Прем’єр-міністра Великої Британії у той час було дуже неочікувано. Тоді ж біля одного з виходів станції метро «Хрещатик» дівчина подарувала Борису Джонсону та Володимиру Зеленському керамічних півників — відомі нам символи незламності з Бородянки.

Окрім символічного, в цього візиту був і практичний вимір. «Ми створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги», — оголосив тоді Борис Джонсон. Це був один з перших пакетів такої підтримки від західних союзників.

Фото з сайту president.gov.ua