«Україна продовжує боротися та дуже хоче перемогти у цій війні, але ми розуміємо, що можемо це зробити лише разом із нашими партнерами й друзями», — зауважив він.

Руслан Стефанчук повідомив, що з червня 2023 року Парламент Болгарії ухвалив сім рішень про різні види допомоги Україні. Також він висловив сподівання, що Уряд Болгарії має можливості для наступних траншів допомоги: «Важливе максимально швидке виділення й доставка нових пакетів озброєння та техніки».

Голова Верховної Ради України подякував за підтримку Болгарією шляху України до Європейського Союзу, зауваживши, що вкрай важливою є й підтримка на шляху до членства у   НАТО. «Україна сьогодні демонструє всьому світові, якою має бути армія НАТО. Входження України до НАТО лише посилить Альянс», — зазначив він, висловивши сподівання на гарні рішення під час майбутнього Вашингтонського саміту.

«Україна високо цінує участь Болгарії у реалізації Формули миру», — акцентував Спікер Парламенту України, зауваживши, що правильний вихід із цієї війни може ґрунтуватися лише на тих засадах, які містяться у цій Формулі.

Окрім того, він подякував за ухвалене рішення щодо визнання Голодомору 1932—1933 років геноцидом українського народу: «Це був акт солідарності з історичною трагедією українського народу».

Насамкінець сторони обговорили питання притягнення російського режиму до міжнародно-правової відповідальності. «Країна, яка порушила міжнародне право, — має відповісти за канонами міжнародного права», — наголосив Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua