Половина виробленої продукції — держзамовлення.

Як розповіли в обласній військовій адміністрації, до повномасштабного вторгнення рф чоловік займався бізнесом за кордоном. Але повернувся та присвятив себе волонтерству. Для цього створив благодійний фонд, допомагав переселенцям та військовим. Тоді й побачив, що українські захисники дуже потребували амуніції.

«Через вісім місяців у мене виникла ідея створити своє швейне виробництво, аби прискорити забезпечення. Але коштів на той час не вистачало, і я дізнався про урядові виплати для бізнесу», — згадує підприємець Богдан.

Написав бізнес-план, який надіслав через Дію. І вже днів за десять з ним зв’язалися, а за місяць надішли й кошти. Це дало змогу придбати спочатку п’ять, а потім ще вісім швейних машинок.

«Об’єдналися зі ще одним профільним цехом та почали шити для армії. Першими виготовили військові бахили. Спочатку взаємодіяли тільки з волонтерами. Потім отримали контракт і почали безпосередньо працювати з Міноборони. Половина нашої продукції тепер — це держзамовлення. Виготовляємо й робочу форму, наприклад, для кав’ярень та піцерій», — каже Богдан. Він додає, що найбільша потреба — в «руках». Тому, окрім команди швачок, на виробництво приходять й практиканти з училищ — вони й допомагають, і досвіду набираються.

«Хтось на закрійці, хтось на намітці, хтось допомагає мені з технологічним процесом. Кожен зайнятий своєю справою», — зазначає начальник виробництва Олена.

На підприємстві планують розширити асортимент. Працюють над створенням плащів зі спеціальної тканини, яких не буде видно вночі в тепловізорі. Уже презентували десять експериментальних моделей.

У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації підкреслюють, що в регіоні діє програма грошової підтримки підприємців від держави. Кошти надають на запуск чи розвиток власної справи.

«Аби отримати допомогу від держави, потрібно подати заявку в Дії. Якщо грант схвалять —  створити робочі місця та вчасно сплачувати податки. Тим, хто виконає всі умови, повертати гроші не потрібно. Ця ініціатива — платформа для підтримки бізнесу та економіки країни загалом», — зазначив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Загалом уже схвалили понад шість сотень грантів для таких підприємців, як Богдан.

Фото Дніпропетровської ОВА.