Обереги, створені дитячими руками, захистять воїнів.

Майже півтори сотні маскувальних сіток різних розмірів, понад три тисячі окопних свічок, більш як чотири тисячі різних виробів та десять ляльок-мотанок — усе це від початку повномасштабного вторгнення рф передали захисникам вихованці дніпровського Центру позашкільної роботи № 1.

«Військовим дуже приємно отримувати щось від дітей, особливо тим, на кого вдома чекають власні малюки. Вони з хвилюванням носять у кишені ці поробки. Додаємо й малюнки наших дітлахів до боксів, які збираємо захисникам. Також проводимо різні благодійні акції, де продаємо дитячі вироби. За весь цей час вдалося зібрати понад 35 тисяч гривень на потреби наших захисників», — розповіла заступник директора закладу Наталія Тонконог.

Керівник гуртка «Чарівний бісер» Ольга Канівець зазначає, що з березня вони активно почали робити ляльки-мотанки для вояків, передали багато і з тканини, і з ниток: «Почали дізнаватися про них якомога більше та робити різноманітні. І вже на 14 жовтня 2022 року нас бійці попросили зробити мініатюрні ляльки-мотанки в шкаралупі з горіха. Бо під час Другої світової війни такі обереги робили бабці та ще й на-
кладали заговір. Військові носили їх біля серця. Тож ми згодилися зробити такі. Звичайно, їх важче робити, ніж великі, але вони дуже подобаються нашим захисникам».

На синьо-жовтому тлі однієї з поробок 11-річної Діани Гришиної, яка відвідує центр із чотирьох років, український трактор тягне підбитий російський танк.

«Створюємо різноманітні обереги для наших захисників, а потім відправляємо їх на фронт. Це браслети з бісеру, ляльки-мотанки та інші вироби. Я вже зробила кілька десятків різноманітних оберегів, які відправили на фронт», — розповідає дівчинка.

Юна вихованка гуртка Аня Чабан створює синьо-жовті браслети. За останні пів року вона долучалася до різних патріотичних акцій, присвячених до Дня Захисників і Захисниць України, Дня волонтера, робила штучні ялинки, аби подарувати військовим хоч трохи новорічного настрою.

Крім цього, всі вихованці закладу та їхні батьки безперервно плетуть маскувальні сітки.

«Робили їх навіть тоді, коли не було світла — під ліхтарями. Адже знаю, що вони дуже потрібні нашим захисникам», — зазначила 9-річна Альона Корейко, яка вже два роки у вільний час приходить працювати в центр.

Дніпропетровська область.


Вироби в патріотичному стилі.


До плетіння сіток долучаються всі вихованці закладу.

Фото Дніпровської міської ради.