А невдовзі до Кропивницького з робочою поїздкою завітав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який наголосив на важливості підвищення спроможності закладів охорони здоров’я регіону та облаштування відділень комплексної реабілітації. Народний депутат Ігор Мурдій (на знімку), обраний в регіоні за мажоритарною системою, долучився до реалізації поставлених главою держави завдань.

Загалом команда народного депутата приділяє особливу увагу медикам та медичній сфері в регіоні. Так, до районних лікарень нещодавно надійшли інсулінові шприци. Кіровоградська обласна лікарня, надкластерний лікувальний заклад області, днями отримала два апарати штучної вентиляції легень (на знімку внизу), які було придбано завдяки ефективній співпраці народного депутата Ігоря Мурдія та громадської організації з Благодійним фондом «Мальви Україна».

— Переконаний, нове обладнання врятує не одного пацієнта, — каже Ігор Юрійович і додає, що раніше Кіровоградська дитяча обласна лікарня отримала два апарати ШВЛ, які призначені саме для порятунку діток. — Укотре висловлюємо вдячність медикам за те, що борються за життя кожного пацієнта.

Дізнавшись, що в більшості медзакладів у районах не завжди є сучасні ліжка для пацієнтів, Ігор Юрійович налагодив придбання та доставку до лікарень багатофункціональних ліжок європейського виробника.

«Завдяки плідній співпраці з очільником Кропивницької РВА Віталієм Пастушенком є ефективний процес роботи, — розповів «Голосу України» парламентарій. — Під час першого траншу нам вдалося доставити до лікарень Кропивницького району 38 багатофункціональних ліжок. Трохи пізніше — ще двадцять. Загалом ліжка отримали фактично всі лікарні Кропивницького району. Важливо, що робота продовжуватиметься, адже нині у пріоритеті — забезпечення якісними послугами реабілітаційних послуг на базі лікувальних закладів», — підкреслює Ігор Мурдій.

Вл. інф.

Фото з особистого архіву народного депутата.