За такі зміни проголосували переважна більшість присутніх на зборах жителів громади. Загалом у залі Суворовського сільського Будинку культури зібралися 148 людей.
Очевидцем того, як вирішували важливе питання, дехто із промовців називав його історичним, стала народний депутат України Лариса Білозір (на знімку).

Місцеві жителі не раз порушували питання про те, як позбутися назв цих двох населених пунктів. Радилися зі своїм депутатом. Лариса Білозір підтримувала ініціаторів перейменування у їх прагненні скористатися процесом декомунізації.

Учасники зборів відхилили пропозицію, що надійшла з Вінниці і Києва: повернути старі назви. Суворовське до червня 1946 року називалося Війтівка. Промовці емоційно говорили про те, що не хочеться повертатися до старого. Урешті-решт, переконали тих, хто мав іншу думку. Майже одностайно проголосували за те, щоб Суворовське стало Подільським, а хутір Пестеля — Кільтява.

Як зазначила Лариса Білозір, у нових назвах узято до уваги історію і самобутність краю, враховано емоції людей, які живуть і працюють на цій території.

Рішення зборів громади має за-твердити Тульчинська міська рада. Після того документи передадуть до Верховної Ради у профільний комітет. «Коли питання винесуть на голосування в залі засідань парламенту, неодмінно підтримаю своїх земляків», — зазначила Лариса Білозір.

До речі, вона приїхала не з порожніми руками: Будинку культури подарувала музичну апаратуру для супроводу масових заходів, а місцевій школі — комплект спортивних футболок. Їх також отримали фізкультурники ще однієї школи — із села Тиманівка Тульчинської громади.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Тульчинської міськради.