Повернення проєкту у публічний простір Запоріжжя почалося з експозиції робіт українського графічного дизайнера та ілюстратора Стаса Колотова біля стін Туристичного інформаційного центру.

Як розповіли організатори, автор — український графічний дизайнер та ілюстратор. Він народився 1981 року в Чернігові та вже понад двадцять літ живе у Києві. За фахом — диригент і академічний співак, закінчив Чернігівський музичний коледж імені Левка Ревуцького. Писав пісні, працював професійним співаком у відомому хоровому колективі України.

Саме для хору Стас і створював численні афіші, буклети та інші матеріали, що й стало поштовхом розвиватися у сфері графічного дизайну та візуального мистецтва. Митець закінчив Київський національний університет культури і мистецтв.

З початком великої війни у творчості Колотова розпочався новий особливий виток. Його антивоєнні роботи активно просувалися соціальними мережами, були презентовані на Першій українській бієнале цифрового та медіа мистецтва, виставках, мітингах та акціях протесту в Україні, Польщі, Грузії, Німеччині, Данії, Нідерландах, Франції, Іспанії.

«Війна змінила моє бачення всього, тому намагаюся висловити свою позицію через роботи, які відображають реалії війни, її наслідки», — розповів митець.

Автор сформував свою особисту технічну та візуальну манеру. Результатом його творчості є серії робіт, серед яких колажі з використанням автентичних старовинних фото українців «Українська спадщина», серія цифрових робіт про зруйновані росією домівки українських міст «russia terrorist», цифрова серія на тканині, створена на підтримку фауни та флори України, «Різнобарвна Україна». А ще серія творів, в яких використовується техніка діджитал вишивки «EMBROIDERED UA».

«Для виставки в Запоріжжі автор відібрав по кілька робіт з кожної серії. Тут є й три роботи, присвячені саме Запоріжжю: два плакати зображають знищені будинки, і один — лелеку з Запоріжжя», — каже директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

Запорізька область.