«Є запитання через затримку в нашому Конгресі законопроекту щодо додаткового фінансування, на отримання якого ви по праву заслуговуєте і за який президент Байден бореться щодня. Це 60 мільярдів доларів, за які Сенат проголосував на двопартійній основі. Нині ми працюємо з Палатою представників, щоб ухвалити цей законопроект. Ми впевнені, що нам це вдасться. У нас вийде отримати цю допомогу для України», — заявив він 20 березня в Києві під час спільної пресконференції з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком.

Джейк Салліван наголосив, що Сполучені Штати залишатимуться партнером, який надаватиме підтримку Україні на кожному кроці. «Ми надали величезну підтримку й продовжуватимемо робити це щодня всіма способами, які ми знаємо», — сказав він і запевнив, що позиція Білого дому полягає в тому, що перемога має бути за Україною. «Україна після війни буде суверенною, незалежною та вільною, здатною стримувати майбутню агресію, із сильною, живою демократією, з глибокими демократичними інституціями, з економікою, що розвивається», — цитує Саллівана «Голос Америки».

Також він наголосив, що «безпека та майбутнє України мають значення для безпеки та майбутнього Сполучених Штатів Америки».

Щодо переговорів у Києві, то, як повідомив Офіс Президента, йшлося про підготовку до першого Глобального саміту миру, ситуацію на фронті та подальшу підтримку з боку США. «Ми точно знаємо, що адміністрація президента Байдена, уся команда й безпосередньо Джейк роблять усе можливе для ухвалення такого необхідного нам пакету допомоги», — зазначив Андрій Єрмак. Він зауважив, що навіть в умовах затримки затвердження в Конгресі пакету військової допомоги нашій країні знайшли можливість надати новий пакет оборонної підтримки обсягом 300 мільйонів доларів.

Окрім того, Андрій Єрмак і Джейк Салліван обговорили підготовку до Вашингтонського саміту НАТО та інавгураційного Глобального саміту миру.

«Особисто Джейк від самого початку підтримує нашу ідею. Він здійснює дуже багато адвокації з іншими країнами, зокрема Глобального Півдня», — зазначив керівник Офісу Президента. На його переконання, необхідно й далі активно наближати проведення Глобального саміту миру, оскільки кількість країн, які його підтримують, зростає. Це означає, що сьогодні Україна об’єднує світ, і не можна дати росії його роз’єднати.