Керівник області наголосив: «Закарпаття вкотре продемонструвало, що попри війну готове бути майданчиком для перемовин найвищого міжнародного рівня, допомагати Україні стати повно-
правним членом ЄС і перемагати агресора на дипломатичному полі».

Обговорено й запланований запуск пасажирського залізничного сполучення Київ - Кошиці та модернізація автомобільного і пішохідного пунктів пропуску, що сприятиме зближенню сусідніх регіонів обох країн. А словацький і український бізнеси отримають можливість розглядати Закарпаття як майданчик для розвитку економічної діяльності.

На форумі водночас вели розмову про розвиток транскордонного співробітництва, будівництво транспортних коридорів і розбудови кордону, перспективи створення українсько-словацького Європейського об’єднання територіального співробітництва.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай подякував віцепрем’єрміністру Словацької Республіки Петеру Кмецу та керівникам Кошицького і Пряшівського самоврядних країв за величезну допомогу, яку Словаччина надала та продовжує надавати Україні під час війни з росією.

«Упевнений, що зустріч у такому серйозному форматі виведе на принципово новий рівень прикордонну співпрацю, реалізацію спільних міждержавних проектів, по-кращить комунікацію між громадами, освітніми, медичними закладами Закарпаття та Словаччини, відкриє нові перспективи для бізнесу», — заявив Роман Сарай.

Ужгород.

Фото пресслужби облради.