Як повідомляє пресслужба Міністерства оборони, спочатку з цією ініціативою виступили Польща й Німеччина, а згодом її підтримали Велика Британія, Швеція та Італія.

«Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних Сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту», — йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, котрий очолював українську делегацію і слова якого наводить сайт відомства, ця коаліція «має на меті посилити броньований щит Сил оборони України».

Також повідомляється, що в межах коаліції бронетехніки створено чотири синдикати, до кожного з яких входитиме представник України. На кожен синдикат покладено певні завдання, як-от постачання озброєнь і боєприпасів для західної бронетехніки, технічне обслуговування і ремонт, підготовка екіпажів і технічного персоналу, відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою. 

Передбачається, що в довгостроковій перспективі країни-учасниці танкової коаліції та коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційне промислове партнерство.