За інформацією міжнародного центру «Досьє», який проводить розслідування діяльності ватажків кремлівського злочинного угрупування та його оточення, російські спецслужби весь час стежили за угрупуванням ІДІЛ-К (інша назва — «Вілаят Хорасан»), що діє на території Афганістану, Пакистану, Ірану та Центральної Азії. За останні вісім місяців у світі було зірвано сім із восьми терактів «Вілаят Хорасан».

Небачений провал стався лише в рф, де влада, за інформацією джерел «Досьє» у російських спецслужбах, була поінформована про можливий теракт, але виявилася безпорадною.

Після нечуваної ганьби куратор силового блоку микола патрушев і директор фсб олександр бортніков мали б одразу піти у відставку. Натомість сімдесятилітні пенсіонери виходять на трибуни і брешуть росіянам у вічі, щоб надалі залишатися при владі. «Звичайно, Україна причетна до теракту», — залякує патрушев. «За терактом стоять США, Велика Британія та Україна», — стверджує бортніков. Український слід ввижається і російському диктатору путіну. «Це не ІДІЛ. Це хохли», — підспівує їм кремлівська прислужниця маргарита сімоньян.

Ще в жовтні минулого року сам олександр бортніков у Баку застерігав, що ІДІЛ-К нараховує 6500 бойовиків, які зосереджені в Афганістані, й у «найближчій перспективі ця міжнародна терористична організація може досягнути потенціалу, який дозволить їй здійснювати теракти за межами Афганістану». 7 березня фсб нейтралізувала кількох бойовиків цього угрупування в Калузькій області — ті готувалися підірвати синагогу в москві. Раніше, у вересні 2022-го, терористи підклали бомбу під посольство росії в Кабулі.

Щоб прикрити звірства путінської орди в Україні й врятуватися від неминучої відставки, престарілі генерали-пенсіонери вигадали «український слід».

Ще рік тому путінський фашистський режим з розпростертими обіймами приймав представників Талібану в москві та петербурзі, а потім стосунки між Кабулом і кремлем чомусь стали прохолодними. Хто і чому побив горшки — питання додаткового розслідування. Утім, ні для кого не є таємницею, що найбільший трафік наркотиків з Афганістану та всього світу йде через росію, у ньому навіть були задіяні дипломатична служба і представники влади…

Замість пошуків істини простіше відрізати вуха, катувати струмом і змушувати говорите те, що вигідно фашистському режиму.

«Найвище керівництво росії зробило все можливе, щоб створити собі репутацію відморозків і беззаконня, яким не писані ні закони, ні поняття. Цим реноме вони нескінченно пишалися. Мовляв, ми навіжені, в нас і довідка є.

Тримайте нас, бо вдаримо атомною бомбою. путін, напевно, перший глава ядерної держави, який хтиво і публічно розмірковував про загибель людства в ядерній катастрофі, де росіяни як праведники вирушать до раю, а інші просто здохнуть», — коментує останні події громадський діяч, російський емігрант Максим Кац. На додачу він нагадує, що до образу беззаконня російська держава має ще й репутацію брехуна. Чекісти могли схопити якихось мігрантів і з допомогою паяльника згатити з них липове бандформування — це звична практика фсб. Так само, як звична практика для суду — ні в чому чекістам не суперечити.

«Здається мені, що головна мета теракту — сприяти озвірінню публіки, і вона, на мою думку, близька до досягнення. Опір мілітаризму та брехні всередині росії відсутній», — вважає російський експерт з питань енергетики Михайло Крутінін. Він вважає, що влада оголошує сусідів ворогами і закликає їх грабувати та вбивати, задля цього будь-які звірства виправдані. Не подобається війна — переконаємо чи силою змусимо заткнутися. Це обличчя путінської росії.

Та навіть брехня про «український слід» не врятує владу немічних пенсіонерів від пересічних росіян. Вони колись таки прозріють.