Олексій Мовчан разом із колегами по Комітету, депутатами з інших комітетів та різними експертами продовжує роботу над важливими законопроєктами.

1. Провели два засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання проєкту Закону України «Про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період» (реєстр.№ 6013). Розглядали зміни до інших законів згідно з розділом «Прикінцеві та перехідні положення».

Це були останні засідання із внесення правок та змін. Наразі готуємо фінальний текст для ознайомлення. Далі будемо виносити законопроєкт на голосування в Раду.

2. Продовжується робота щодо двох важливих законопроектів:

реєстр. № 11069 — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності розпорядження державним та комунальним майном та процесів відновлення».

реєстр. № 11071 — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності розпорядження майном соціальної сфери та вдосконалення законодавства в сфері оренди».

Зараз опрацьовуються пропозиції та зауваження центральних органів виконавчої влади та готуються документи на розгляд у Комітеті.

3. Активно працюємо над законопроєктом «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління державним майном, удосконалення механізму реалізації арештованого майна та наближення правових стандартів в Україні до європейських стандартів» (реєстр. 
№ 11139).

Цей проект Закону України — новий крок до європейських стандартів бізнесу! Він має на меті скасувати мораторій на продаж майна державних підприємств, оновити фінансове становище компаній з державною часткою, покращити інвестиційний клімат у країні.

Ухвалення документа забезпечить рівні умови для ведення економічної діяльності приватним бізнесом та підприємствами, часткою в яких володіє держава, позбавивши останні можливості не сплачувати борги чи не відшкодовувати збитки контрагентам. Адже наявність мораторію тривалий час слугувала своєрідним рятівним колом для підприємств, де частка держави становить 25 відсотків і більше.

4. Також минулого тижня Комітет з питань економічного розвитку ухвалив рішення про створення робочої групи з напрацювання нової редакції Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».

Основні стратегічні завдання:

Створити та структурувати за напрямами робочі підгрупи із залученням підприємців, представників мікро-, малого- і середнього бізнесу, профільних бізнес-асоціацій, громадських організацій, наукової та фахової спільноти, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнес-омбудсмена, міжнародних партнерів, народних депутатів України.

Розпочати законодавчий процес та напрацювати законодавчі ініціативи.

Ви можете долучитися до цього процесу. Тільки спільними зусиллями можна напрацювати нову концепцію реформи для дієвої підтримки малого і середнього бізнесу.

Також продовжуємо працювати над законопроектами, з опрацювання яких Комітет з питань економічного розвитку визначено головним.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.