8 травня 2024 року Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко провів у режимі відеоконференції зустріч з Головою Комісії закордонних справ Сенату Національного Конгресу Чилі Хосе Мануелем Інсульсою.

У зустрічі взяли участь член Комітету Наталія Локтіонова та Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чилі Юрій Дюдін.

Головними питаннями зустрічі стали тенденції світової політики та міжнародної безпеки, питання актуальної безпекової та гуманітарної ситуації в Україні, перебігу подій на фронті, фінансово-економічної та військово-технічної допомоги Україні, покарання рф за воєнні злочини, злочини проти людяності, злочин геноциду та злочин агресії, а також створення Спеціального міжнародного трибуналу та компенсаційних механізмів для України.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено поглибленню політичного діалогу та міжпарламентського співробітництва, обміну візитами на рівні профільних комітетів та депутатських груп дружби, а також участі Чилі у міжнародних заходах за ініціативи України.

Голова Комітету Олександр Мережко закликав чилійських колег підтримати Формулу миру Президента України Володимира Зеленського та долучитися до Глобального саміту миру.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.