В Івано-Франківську відсвяткували День Прикарпатського національного університету (ПНУ) імені Василя Стефаника. Один із найдавніших вишів України презентував свої наукові досягнення, студентські успіхи та вшанував викладачів.

Сьогодні в університеті за 50 напрямами навчаються 16 тисяч студентів. Уже третій рік поспіль прикарпатська альма-матер тримає 12 місце серед вітчизняних ВНЗ за кількістю наукових публікацій на сторінках престижних світових видань.

Постійне вдосконалення якості знань студентів, їх практичне застосування та міжнародні зв’язки є основними критеріями діяльності університету. На цьому наголошував, вітаючи усіх із святом, ректор ПНУ Ігор Цепенда: «Ми не змінюємо своєї концепції щодо співпраці з провідними університетами центральної Європи. Це допомагає нам розширювати кругозір, поліпшувати контакти в наукових колах та виводить університет на якісний рівень». Свідченням цього є запровадження спільно з європейськими вищими школами подвійних магістерських дипломів та реалізація інших проектів. Багаторічна співпраця з Варшавським університетом дала змогу відновити наукову обсерваторію на горі Піп Іван та розпочати будівництво міжнародного центру зустрічей студентської молоді в селі Микуличин.

Чимало нинішніх високопосадовців навчалися у стінах цього гуманітарного вишу. Тому, завітавши на святкування, після добрих слів вручили викладачам закладу три медалі «За заслуги перед Прикарпаттям», нагородили подяками і грамотами голів обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Цьогоріч до Прикарпатського університету вступило 2 тисячі 600 молодих людей. Це свідчить про те, що заклад щороку стає престижнішим в очах абітурієнтів.

Івано-Франківська область.