Близько тисячі мешканців багатоквартирних будинків лівобережної частини Дніпропетровська вийшли 26 жовтня упорядковувати свої двори. Заходи в Індустріальному, Самарському та Амур-Нижньодніпровському районах обласного центру відбувалися в рамках організованого облрадою конкурсу «Красивий двір».

Мешканці підмітали двори, прибирали сміття, згрібали листя, садили дерева та кущі. Необхідні чорнозем, саджанці, інвентар, фарбу вони отримали від обласної ради. Цього дня було висаджено понад 200 саджанців дерев і майже 400 кущів, завезено дві машини чорнозему.

«Скільки протримається наведена чистота, тепер залежить тільки від мешканців прибраних районів, — відзначив голова облради Євген Удод, що брав участь у заході. — Важливо, що ініціативні групи містян, які беруть участь у цьому процесі, не просто упорядковують свої двори, вони роблять красивішим і чистішим Дніпропетровськ загалом».

На другому етапі конкурсу, який відбудеться навесні, його організатори відвідають кожен двір-учасник і оцінять, як мешканці попрацювали восени й, головне, наскільки їм вдалося зберегти результати своєї праці. Кращі двори в місті отримають найнеобхідніше: лавки, поштові скриньки, ремонт у будинках тощо.

Учасники заходу з головою облради Євгеном Удодом (у центрі).

Фото прес-служби облради.