Через події на сході країни посилена увага чопських прикордонників спрямована на протидію незаконному переміщенню зброї, засобів терору і наркотиків.

Ось лише кілька фактів. Цьогоріч «зеленими беретами» виявлено дев’ять одиниць зброї, 78 боєприпасів та майже 9500 грамів наркотичних речовин.
Також за цей час припинено спроби переміщення до України 19 транспортних засобів, що були викрадені за кордоном. Через державний кордон пропущено 4 мільйони 150 тисяч осіб і 1 мільйон 674 тисячі транспортних засобів. Інспекторами виявлено шість підроблених, десять чужих, 186 недійсних та 39 технічно несправних паспортів. Через кордон не пропущено 650 осіб, ще у 368 випадках було виявлено порушення правил перебування іноземців в Україні. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 820 осіб, яких оштрафовано на суму понад 1 300 000 гривень.
Крім того, бійці Чопського загону, повідомив «Голосу України» майор Роман Павленко, продовжують охороняти східні рубежі України, а також нести службу в зоні проведення АТО. З березня майже 450 військовослужбовців виконували цю патріотичну місію в Донецькій та Луганській областях. На жаль, двоє загинули, а вісьмох поранено... 
 
На знімку: на сторожі рубежів Вітчизни — цілодобово. 
Фото прес-служби загону.