У Богородчанському районі на Прикарпатті успішно впроваджують енергозберігаючі проекти. Другий рік поспіль ініціативи місцевої громадсько-екологічної організації «Наш дім — Манява» підтримує Швейцарське бюро співробітництва в Україні. За цей час у районі реалізовано дві програми, що дали значний економічний ефект.

Зекономити бюджетні гроші допоможе і проект «Впровадження енергозберігаючих заходів у сільських закладах охорони здоров’я», до роботи над яким долучилися медичні заклади та 24 територіальні громади.

Як розповів керівник організації Микола Скиданюк, за півроку на енергозберігаючі замінено вікна в дитячому і пологовому відділеннях Солотвинської та поліклініці Богородчанської районних лікарень, у восьми сільських амбулаторіях та 15 фельдшерсько-акушерських пунктах.

У рамках проекту проведено також низку семінарів для голів сільських рад району. Їх учасників поінформовано про обласні програми та конкурси, закордонні фонди й донорів, які надають фінансову підтримку територіальним громадам.

Микола Скиданюк переконаний, що робота над подібними проектами дає змогу не лише досягти економії фінансових і матеріальних ресурсів, а й неабияк гуртує людей, сприяє їх самоорганізації.