Із 105 заявлених організацій-учасників Державне підприємство «Морський торговельний порт «Южний» став переможцем у номінації «Системний підхід до управління і впровадження більш чистих технологій виробництва» Всеукраїнського екологічного конкурсу «Екологічна якість і безпека». Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі адміністрації морського порту «Южний».

Конкурс відбувався у два етапи: регіональний і всеукраїнський. У регіональному відбірному турі конкурсна комісія приділяла увагу саме тим підприємствам, які продемонстрували високі показники виробництва і якості продукції, але при цьому системно дбали про поліпшення екологічних аспектів своєї діяльності та досягли в цьому напрямку значних результатів.

Відбір номінантів проводився за підтримки Державної екологічної інспекції України. Критерії були досить жорсткими, з понад сотні заявлених організацій регіональний тур пройшли лише 64. А переможцями стали одинадцять.

Екологічна політика ДП «МТП «Южний» спрямована на чітке дотримання природоохоронного законодавства, раціональне використання природних ресурсів, зменшення обсягів викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря, викидів в акваторію порту.

Одеська область.