Впровадженню європейських стандартів у практику діяльності органів самоврядування покликаний сприяти Європейський тиждень місцевої демократії. Цього року він триває з 14 по 20 жовтня в усіх країнах Європи, в тому числі і в Україні, та присвячений «активній громадянській позиції».

На Закарпатті саме в рамках Європейського тижня місцевої демократії органи самоврядування організовують відповідні заходи з метою ознайомлення населення, передусім молоді, з діяльністю сільських, селищних, міських, районних рад та їх виконавчих органів щодо покладених на них законодавством функцій із забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку територіальних громад.

У рамках цих заходів в обласній раді пройшов день відкритих дверей. На зустріч із керівництвом прийшли студенти та викладачі факультету європейського права та правознавства і юридичного факультету Ужгородського національного університету. Відбулася жвава дискусія про європейські цінності, про роль місцевого самоврядування в Україні та інших європейських державах.

За словами заступника голови обласної ради Андрія Сербайла, місцева демократія передбачає активну участь громадськості і спільну відповідальність громадян та обраних ними представників. Тому взаємодія між громадянами та місцевими політиками є ключовою у цьому відношенні. Він поінформував учасників зустрічі про роботу обласної ради. У дискусії про імплементацію європейського законодавства з питань місцевого самоврядування у правову систему України взяли також участь заступник декана юридичного факультету Вадим Рошканюк, доцент, депутат Ужгородської міської ради Василь Гомонай, радник голови обласної ради Іван Діус та інші.

 

Ужгород.

На знімку: під час зустрічі зі студентами виступає Андрій Сербайло.

Фото надано прес-службою облради.