Під час засідання установчої сесії Студентського парламенту Вінниччини третього скликання, що відбулося 11.10.2013 у приміщенні обласної ради, головою молодіжної організації обрано четвертокурсника Вінницького торговельно-економічного інституту Романа Молдована. Він набрав найбільше голосів серед п’яти претендентів насамперед завдяки конкретній програмі захисту інтересів студентства.
Депутати Студпарламенту, яких обирали у кожному навчальному закладі шляхом таємного голосування, представлятимуть інтереси 62 тисяч студентів краю. Студентські депутати, згідно із Статутом, стали помічниками дорослих депутатів Вінницької облради на громадських засадах і братимуть участь у сесійних засіданнях облради. Керівника парламенту затвердили радником голови облдержадміністрації з питань студентської молоді.
Присутній на зібранні студентів голова Вінницької облради Сергій Татусяк запевнив у підтримці висловлених студентами пропозицій, зокрема, щодо налагодження євроінтеграційних ініціатив. За його словами, Вінниччина на рівні територіальних громад вже має контакти з понад 200 партнерами з країн Європи. «Плануємо встановити зв’язки з кожною з країн Євросоюзу, — зазначив Сергій Татусяк. — Одночасно будемо сприяти у налагодженні контактів студентів нашого краю з європейськими молодіжними інституціями». За словами заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової, створення три роки тому Студпарламенту Вінниччини є одним з найуспішніших обласних молодіжних проектів краю.
Вінницька область.