В Івано-Франківській області на Микуличинському газоконденсатнонафтовому родовищі введено в експлуатацію першу в західному регіоні газліфтну компресорну станцію. Нові технології та американське обладнання дали змогу збільшити видобуток вуглеводнів на 20 відсотків і зменшити затрати.

Перспективне родовище, що розташоване на території Яремчанської міської ради та Косівського району, експлуатується нафтогазовидобувним управлінням «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта».

На новій станції цілодобово вахтовим методом працюватимуть 44 особи. Для їх комфортного проживання на висоті 1009 метрів над рівнем моря побудовано службово-побутовий комплекс. Обидва об’єкти коштували «Укрнафті» понад 30 млн. грн. Начальник НГВУ Володимир Чуприна запевнив, що капіталовкладення, зважаючи на перспективність родовища, окупляться сповна. Адже геологічні дослідження підтверджують, що на великій території Передкарпатського прогину залягають потужні поклади нафти та газу, яких вистачить для розвитку Надвірнянського нафтопромислового району принаймні на 30 років. За кількістю об’єктів майбутнього нафтогазовидобутку регіон є лідером у Західній Україні.

З нагоди запуску нової компресорної станції на Прикарпаття приїхав директор департаменту будівництва та науково-технічної політики ПАТ «Укрнафта» Володимир Троценко.

Івано-Франківська область.

На знімку: нова компресорна станція Микуличинського родовища.

Фото надане НГВУ «Надвірнанафтогаз».