З нагоди професійного свята — Дня працівників освіти — Президент України Віктор Янукович вручив державні нагороди переможцям всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013».
День учителя є всенародним святом, підкреслив глава держави. «Всі наші вчителі кращі з кращих. Ми все життя їм вдячні за те, що вони нам почали розкривати цей світ, який він є, — світ знань. Вони кожному з нас своєю працею закладали фундамент наших майбутніх перемог у житті, а в кожного перемоги були, є, ще й будуть», — сказав Віктор Янукович.
Учасники зустрічі, у свою чергу, подякували главі держави за увагу до професії вчителя.
Так, викладач російської мови та літератури Запорізького багато-профільного ліцею «Перспектива» Тетяна Єпіхіна сказала: «Саме сьогодні, отримуючи нагороду з рук Президента, я зрозуміла, що зробила в житті правильний вибір. Я пишаюся своїми дітьми, своєю професією і пишаюся країною, в якій живу».
Учителька французької мови Житомирської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів №20 Олена Лисянюк зазначила, що такі відзнаки є високою оцінкою роботи та зусиль вчителів. «У такий момент переповнює почуття гордості. Якщо у країні на найвищому рівні турбуються про освіту, то це нас, простих вчителів, стимулює до нових звершень», — сказала вона.