Гостра серцева недостатність стала причиною смерті на уроці фізкультури третьокласника загальноосвітньої школи у селі Махаринці Козятинського району на Вінниччині. Про результати медичної експертизи повідомила керівник сектору зв’язків із громадськістю обласної міліції Анна Олійник.

Директор школи Валерій Кустевич зауважує, що біда сталася на початку уроку. «Вчитель навіть не встиг провести традиційну розминку, — наголошує керівник закладу. — На той момент діти ще не відчули фізичних навантажень. Тим більше, що учень займався у групі для тих, кому лікарі рекомендували легкі фізичні вправи».

Учні та вчитель, які були в той час у спортзалі, пережили справжній шок. Спочатку звернули увагу на те, що хлопчик раптом втратив координацію, захитався і впав. Фельдшеру і вчителю не вдалося привести його до тями. Не вдалося це зробити і лікарям, які прибули каретою швидкої допомоги. Одні стверджують, що хлопчик помер ще по дорозі в лікарню, інші кажуть, що це сталося одразу після того, як маленького пацієнта доставили у лікарняний заклад.

Як пояснили кореспонденту «Голосу України» у школі села Махаринці, раніше хлопчик не скаржився на біль у серці. Двічі на рік його обстежували у сімейного лікаря. Симптомів хвороби вони не фіксували. Тільки в червні нинішнього року під час проходження комісії перед початком навчального року медики встановили шуми у серці. Учня перевели у групу з послабленими навантаженнями на уроках фізкультури.

Два останні роки хлопчика виховувала тітка, в якої він проживав. Сталося це після того, коли його рідну маму рішенням суду відправили за ґрати за крадіжку.

 

Вінницька область.