Усім постраждалим від нещодавньої повені, спричиненої зливами в Одеській області, буде надано матеріальну допомогу. Компенсації одержать мешканці Арцизького, Болградського, Татарбунарського, Саратського районів. 

Найбільше постраждали села Тарутинського району — Березине, Веселий Кут, Перемога, Красне. Тут зруйновано будинки, в них зіпсовані меблі, побутова техніка, одяг, чимало господарів втратили домашню худобу та птицю. Загалом, як повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, у регіоні не підлягають подальшій експлуатації і потребують капітального ремонту 189 будинків, у яких раніше проживали 370 осіб.

На нараді з питань ліквідації наслідків стихійного лиха, що відбулася у Тарутинському районі, ухвалено рішення негайно надати допомогу всім постраждалим. Як зазначив заступник голови ОДА Валерій Матковський, на гроші з державного бюджету люди, які залишилися восени, перед настанням зими без житла, зможуть побудувати нові будинки.

— Рішення про виділення коштів ухвалене Президентом України Віктором Януковичем. Уже є постанова Кабінету Міністрів про те, що нам необхідно в найкоротші терміни підготувати всі необхідні документи та передати їх у Кабмін для виділення коштів конкретно кожній родині. Ми об’їжджаємо всі населені пункти, перевіряємо інформацію, передану нам в облдержадміністрацію, а також спілкуємося з потерпілими від стихії. Наше завдання — щоб ніхто не залишився без уваги, — наголосив він.

Крім того, капітального ремонту потребують і дороги, що з’єднують населені пункти півдня області.

— Уже прийняте рішення стосовно шляхів. Йдеться про те, що з держбюджету, з резервного фонду виділяються 88 мільйонів на те, щоб відновити дороги, зруйновані під час зливи, — додав Валерій Матковський.