8 вересня 2013 року Національна школа суддів України провела урочистості з нагоди вручення кандидатам на посаду судді свідоцтв про успішне проходження спеціальної підготовки.
У актовій залі червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка зібралося 630 слухачів Національної школи суддів України, які успішно подолали ключовий етап нового порядку призначення на посаду судді вперше — спеціальну підготовку.
Слухачів, що пройшли цей непростий шлях, та працівників Національної школи суддів України, які на високому рівні організували проходження спеціальної підготовки, привітали представники адміністрації Президента України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, керівники вищих юридичних навчальних закладів, судді-викладачі та науковці.
Так, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Леонович Самсін у вітальному слові зазначив, що вручення свідоцтв про проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді вперше є знаковою подією, яка знаменує підбиття підсумків самовідданої роботи працівників Національної школи суддів України, суддів-викладачів, а також самих кандидатів — слухачів НШСУ. 
Він зауважив, що новостворена національна система відбору та підготовки кандидатів на посаду судді є запорукою підвищення якості здійснення правосуддя. І в створенні цієї системи реалізувався та зіграв визначну роль науково-педагогічний потенціал НШСУ.
Отримавши свідоцтва, кандидати на посаду судді стали на крок ближче до призначення на посаду. Водночас перший випуск кандидатів на посаду судді, які успішно пройшли спеціальну підготовку, — це надзвичайно важливий крок у формуванні в Україні високопрофесійного суддівського корпусу.