У рекреаційній зоні Одеси відкрили перший у регіоні дитячий садочок для малюків, які не можуть займатися у звичайній групі.
— Кожній дитині тут приділяють особливу увагу. Коли батьки на роботі, діти — під наглядом вихователів та педагогів до пізнього вечора. Якщо малюка не можуть забирати щодня, то його можна привезти вранці в понеділок і залишити до вечора п’ятниці — розповідає директор Департаменту соціального захисту Одеської облдержадміністрації Ірина Маркевич.
— По суті, це звичайний дитячий садок, але для дітей з особливими потребами, — підкреслює вона. — Раніше їх виховували в сім’ях, тепер батьки можуть спокійно працювати, а їх малюками в цей час займуться фахівці, зокрема логопеди, реабілітологи. Діти, багатьом з яких необхідно освоїти елементарні навички поведінки в побуті, наприклад, як користуватися зубною щіткою, тут не просто проводитимуть дозвілля і вчитимуться, а й проходитимуть спеціальні процедури. Подбали в новому дитячому садочку не тільки про побутові зручності вихованців, а й про їх п’ятиразове харчування.
Відділення розраховане на 12 осіб, але вже до кінця року його збільшать удвічі. Обласна рада планує виділяти інтернату 9 млн. грн. щорічно.
Одеса.