Слідчий відділ управління МВС на Донецькій залізниці завершив розслідування причин катастрофи літака Ан-24 у Донецьку 13 лютого 2013 року.
Нагадаємо, що цього дня о 18:09 літак Ан-24, здійснюючи чартерний рейс сполученням Одеса—Донецьк, виконав некоректну посадку. Тоді гості з Одеси летіли в Донецьк на матч Ліги чемпіонів «Шахтар»— «Боруссія». Під час приземлення повітряне судно вилетіло за межі злітно-посадкової смуги, а від удару літак перекинувся і його корпус розколовся. У результаті аварії загинули п’ять осіб.
Слідство дійшло висновку, що аварію своїми необережними діями, що виявилися в порушенні правил безпеки руху та експлуатації транспорту, спровокував командир екіпажу. Обвинувальний акт щодо командира повітряного судна скеровано до суду. У разі підтвердження судом вини працівника повітряного транспорту йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
Слідчий відділ управління МВС України на Донецькій залізниці розпочав кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки руху на повітряному транспорті за ознаками злочину, передбаченого статтею «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту». Кримінальне провадження щодо пілота з обвинувальним актом скеровано до Ясинуватського міськрайсуду Донецької області, де воно буде розглянуто по суті.
Одеська область.