Завтра у Вані особливий день. Він стане дорослим. До цього зобов’язує і новий костюм, і гарна вишиванка, і великий ранець. А головне — статус першокласника!

Киянин Іван Гузовський піде у звичайну загальноосвітню школу №46. Перша вчителька Любов Дмитрівна Коркач зустріне його на врочистій лінійці й відведе до класу. І Ваня разом зі своїми 27 однокласниками стане учнем 1-А.

Він поки що не вміє читати, але літери знає всі. Хлопчик ще не розібрався, що йому більше до вподоби — мова чи математика. Мама Наташа не лобіювала засвоєння наук сином завчасно. Адже в нього має бути дитинство: багато іграшок, кішка, м’яч, машинки, велосипед, фарби й олівці та... великий рожевий слон, нехай навіть намальований на стіні. Легко починати нове шкільне життя, маючи все це. 

Зібратися на уроки Вані поки що допомагає мама. Разом веселіше складати портфель! Наташа майбутнім змінам у їхньому із сином житті рада. Сподівається, що школа дисциплінує Ваню, крім читання, письма і рахування, навчить самостійності й відповідальності. А вдома першокласника всіляко підтримуватимуть, братимуть участь разом з ним у шкільному житті.
Напередодні Ваня разом з мамою ходив на перші батьківські збори і підтримав Наташу своєю присутністю. Адже вона теж вступає до першого класу і тепер треба навчитися бути мамою-відмінницею сина-першо-класника, забезпечити йому надійний тил удома, оточити увагою, турботою і непідробним інтересом до його учнівського життя.
Батьківська підтримка дуже потрібна й важлива для тих, хто дебютує в школі. Психологи стверджують: це головне в період адаптації дитини до навчання і нового оточення. Залучення до навчального процесу обіцяє бути безболісним і м’яким. Чотири уроки на день по 35 хвилин кожен, оцінок не ставлять і домашніми завданнями не завантажують. І хочеться йти до школи!
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.