Вітчизняне Мінохорони здоров’я заявляє: профогляд школярі зможуть пройти як у лікувальних, так і в навчальних установах. До першого вересня учнів оглядають за місцем проживання педіатри або сімейні лікарі. Потім профілактика буде організована на базі шкіл за участю бригад медичних працівників у присутності батьків або за наявності їх інформованої згоди.
При цьому першокласників і школярів до 11 років повинні оглянути вузькопрофільні фахівці, а саме: хірург, офтальмолог, стоматолог та інші лікарі за показаннями. Також необхідно здати аналіз крові на гемоглобін і рівень цукру в крові для дітей 11 років. З 14 років дівчат додатково оглядає гінеколог, а з 15 до 18 років потрібно ще пройти огляд в ендокринолога та зробити флюорографію. Додаткові обстеження і консультації призначаються індивідуально, за медичними показаннями.
А от довідки від наркологів і психіатрів не обов’язкові для школярів. Про це заявила начальник Управління материнства, дитинства і санаторного забезпечення Мінохорони здоров’я України Олена Терещенко, повідомляє прес-служба відомства.
Відтепер допуск учнів до фізкультури контролюватиметься пробою Руф’є (контроль пульсу після присідань). Це стосується школярів, які приступили до занять після хвороби. За словами представника МОЗ, якщо батьки відмовляться від зазначеної проби, то дитина не буде допущена до уроків фізичного виховання.