Сертифікати на десять нових шкільних комплектів вісьмом школам гірського Перечинського району у день Святого Миколая вручив голова облради Володимир Чубірко. Обладнання розподілено пропорційно до кількості учнів: по одному — у навчальні заклади сіл Тур’я-Ремета, Тур’я-Пасіка, Сімерки, Полянська Гута, Зарічове, Тур’я-Бистра і по два — у Перечинську й Порошківську школи.
Голова ради, повідомляє його прес-служба, зазначив: у регіоні приділяють значну увагу освіті — за рахунок обласного бюджету у Перечинській гімназії перекрили дах, а тепер замінюють вікна у місцевій школі на енергоощадні.
«Нині Перечинський район шкільними партами для першокласників забезпечений. Окрім того, в області будуть ще вручати кабінети фізики та біології. Район може розраховувати і на це обладнання. Наступного року і надалі допомагатимемо освіті району», — зазначив Володимир Чубірко. Загалом для потреб області придбано за кошти обласного бюджету 350 таких комплектів для першокласників. Один комплект налічує 15 парт та 30 стільців, які налаштовуються під зріст школяра. На проект було виділено понад три мільйони гривень.