Відповідний закон підписаний Президентом
Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму протягом другої сесії парламенту сьомого скликання провів 13 засідань, на яких розглянув понад 70 питань.
Зокрема, на розгляд Верховної Ради було винесено висновки щодо близько 30 законопроектів, стосовно яких комітет визначено головним. З опрацьованих документів Верховна Рада ухвалила в цілому три закони, які підписані Президентом.
Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення матеріальної підтримки сімей, в яких виховуються діти, над якими встановлено опіку чи піклування» (№ 244-VІІ від 16 травня 2013 року) не враховує допомогу на таких дітей при обчисленні середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який визначає розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим родинам, допомоги по догляду за маленьким громадянином та одиноким матерям.
Як вважають у комітеті, запровадження зазначеної норми, яка набуде чинності з першого січня наступного року, сприятиме посиленню державної підтримки сімей, котрі взяли під опіку чи піклування дітей, а також створить більш сприятливі умови для сімейних форм виховання сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» (№ 243-VІІ від 16 травня 2013 року) встановлюються часові обмеження з перебування дитини віком до 16 років без супроводу батьків чи іншого законного представника у відповідних закладах (а саме з двадцять другої до шостої години).
Документом також передбачено адміністративну відповідальність власників чи посадових осіб закладів у разі порушення ними цих обмежень. Ухвалено також закон «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (№ 371-VІІ від 2 липня 2013 року), відповідно до якого буде посилено державну підтримку дітей-інвалідів з числа сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування.
Інформаційне управління Верховної Ради.